miercuri, 14 septembrie 2016

ÎMPREUNĂ ÎNSĂNĂTOȘIM ROMÂNIA


ÎMPREUNĂ ÎNSĂNĂTOȘIM ROMÂNIA...
Acest gând mă animează de aproape 2 luni și, în consecință, am creat un grup cu același nume pe Facebook.
De ce?
Pentru că știu că sistemul medical românesc și România în totalitatea ei au, înainte de toate, nevoie de o însănătoșire a mentalității, de o nouă abordare în ceea ce privește sănătatea, dar și boala.

Mirajul unui trai mai bun în altă țară, chiar pus în antiteză cu atât de multele neajunsuri din sistemul medical și din societatea românească, nu a reușit încă să mă determine să fac pasul peste graniță. Motivul este dorința de a face ceva aici. Pentru oamenii care ne sunt părinți, fii, frați sau nepoți.

Astfel, am luat inițiativa de a crea un grup care să militeze pentru informarea medicală corespunzătoare a pacienților, acțiune care implică atât medicii, cât și pacienții. Informarea pacienților este esențială pentru reușita actului medical. Un pacient informat este un pacient implicat. Implicat în procesul de însănătoșire a propriului organism.

O societate prosperă se bazează pe sănătate și cultură. Cultivarea unei culturi medicale adecvate în rândul membrilor societății duce inevitabil la prosperitate. Ține de noi, medici și pacienți, să atingem acest deziderat.

Să punem, deci, mână de la mână și să facem ceva pentru comunitate. Oricât de mărunt este acel ceva, exemplul personal îi va stimula și pe cei din jurul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu